<> Belföld | Hungary First

Belföld

  • A 444-en később „Egymillióért szerveztek olyan sportnapot, ahol EU-s táblákat kellett lóbálni” – címmel jelent meg az írás, a végén pedig ez a megjegyzés olvasható: „A cikk eredetileg más címmel jelent meg, ami – bár ez nem volt szándékunk – sokak érzékenységét sérthette. Ezért azt megváltoztattuk – A szerk.”.

  • Ingyenrepjegy Budapestre, legalább egy évig ingyenlakás, ingyenes magyar és angol nyelvprogram, letelepedési papírok – ezeket adja a dél-amerikai menekülteknek a magyar kormány. Titokban. Írta a HVG az Indexre hivatkozva! Az Index szerint a magyar kormány egyetlen feltételt vizsgál: hogy a menekülteknek vannak-e magyar felmenőik.

  • Komolyan mondom, hogy ez biztos valami hülye vicc. Ha erre nem játszanak rá, akkor ez nincs, mert nem hiszem el, hogy helyből hülyébbek, mint mások lendületből. Persze lehet, hogy nem Karácsony Gergely az elkövető, de akkor még nagyobb a gáz. De most tényleg. Ennyi van ebben az egészben?

  • Állítását nyilván nem a Fideszhez fűződő túlcsorduló rokonszenve kifejezésére szánta, holott magától értetődő, hogy a miniszterelnök az új lehetőségeket nemcsak nemzeti, konzervatív gondolkodású fiatalok számára fogja hozzáférhetővé tenni, hanem mindenkinek. Bár a részletes szabályokat még csak ezután alkotja meg a parlament, ám az biztosan nem lesz köztük...

  • Száz éve már lassan, hogy Dévény felől csak elmebajok törtek be ide. Száz éve már, hogy a nyugati értelmiség csak elmebetegekben, tömeggyilkosokban és idiótákban hitt, ezekbe helyezte bizalmát, ezeket emelte piedesztálra, ezeknek hódolt körömszakadtáig, és soha nem tűrt ellentmondást. Lenint imádták először, s persze mindenekelőtt Marxot, ez a szerelem nem múlt el soha.

  • Még a nyáron átadják többek között a lovardát és a főőrségi épületet, s több, ciklusokon átívelő építkezés kezdődik a Dísz téren, valamint a Szent György téren is. A parkolási gondokra liftek és újabb mélygarázs építése, továbbá a sikló használata jelenthet megoldást.

  • Amíg Izrael arra ösztönzi az európai zsidókat, hogy menjenek Izraelbe, addig Magyarországon, szabadon és biztonságban rendezhetők utcai zsidó fesztiválok, megtelnek a zsinagógák, ha koncertet tartanak ott, és nemhogy senki nem bánt zsidót, de nem is érdekli a magyart, hogy ki zsidó és ki nem az…

  • Noha a vörös- és barnaingesek kézfogóját az élet sajnos nap mint nap igazolja, így a kormánypártok joggal firtathatták volna ezt a vállalhatatlan együttműködést. Az ellenzék azonban ezúttal is a könnyebbik végét fogta meg a dolognak, látványosan kivonult a parlamentből, ha tetszik: elmenekült a kérdések elől...

  • A legfrissebben felfújt kampánylufi vagyonelkobzásként próbálja láttatni a kizárólag a kutatás-fejlesztési rendszer hatékonyabbá tételére irányuló törekvéseket. A Corvinus új modellre való átállítását hivatkozza meg, mit sem törődve azzal, hogy az állam ott sem elvesz, hanem épp jelentős vagyont ad át az egyetem fenntartható működéséhez.

  • Az intézmény közleménye szerint a leendő mű lehet opera, operett, musical, daljáték vagy más zenés nyelvezetű, énekes, és a színházi formáknak megfelelő színpadi alkotás, amely még nem került nyilvános színpadi bemutatásra. A kiírásra olyan alkotók, alkotópárosok vagy csoportok nevezhetnek, akik konkrét elképzeléssel rendelkeznek a megadott téma megzenésítését, színpadi adaptációját illetően...