<> Élet és Stílus | Hungary First

Élet és Stílus

  • A Vörös Hadsereg 1944-ben kezdte meg a magyarok munkatáborokba hurcolását. Volt, akit a világháborúban elveszett munkaerő pótlására vittek kényszermunkára, de volt, olyan is, akit lehetséges ellenségnek minősítve, "biztonsági óvintézkedésként" fosztottak meg legalapvetőbb emberi és polgári jogaitól. A foglyok száma egyes becslések szerint akár a 900 ezret is elérhette.

  • Kinek szülök? A miniszterelnöknek? Nem. A férjemnek? Nem. Magamnak? Nem. Akkor kinek? Senkinek. A gyerek nem tárgy, amit bármelyikünk birtokolhatna, nem a mi tulajdonunk. Önmagukért szülöm meg a gyermekeimet. Hogy élhessenek.

  • A vállalkozás “szóvivője” Marika asszony, aki ma férjével, az eredetileg mérnök végzettségű Istvánnal, fiukkal, ifjabb Szász Istvánnal, és vejükkel, az egykoron a Háromszék Táncegyüttes prímásaként ismert Molnár Szabolccsal vezeti a közel 23 ezer négyzetméteres telkükön kialakított múzeumfalut, mely közkedvelt szálláshelyként funkcionál. Ahogy sokan mondják: a létesítmény egy múzeum és panzió egyedi ötvözete, falu a faluban, gyönyörű környezetben.

  • Elképesztő, de a Bálint gazda „brand” sokkal előbb volt, mint ahogy Bálint György feltűnt volna az Ablakban. A kommunisták lenyúlták a korábban bevezetett nevet. Most, hogy a korábban a Munka érdemrend arany fokozatával is kitüntetett, idén 100. születésnapjára készlülő Bálint György nem lett a XVI. kerület díszpolgára érdekes dolgokat találhat az ember az egész „Bálintgazdaságról”.

  • Az internethasználat enyhíti az idősek magányát, hátráltatja az egészségromlást, a demencia kialakulását és javítja biztonságérzetüket. Erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovatív digitális idősügyi programjának koordinációjáért felelős miniszteri biztosa beszélt. Jeneiné Rubovszky Csilla a biztonságos internethasználat világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismertette annak a programnak a tapasztalatait...

  • Nagy Feró nemrég esett át egy térdműtéten, két nappal rá viszont már koncertezett is zenekarával, a Beatricével. A zenész arról is beszélt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában, hogy teljes mértékben elégedett volt az egészségügyi ellátással. Ezen kijelentése miatt pedig sokan támadták is őt.

  • Az Égei-tenger partvidékének egy fontos mozzanata volt, amikor az egykori Mezopotámiában élő Taurid típusú, többnyire brachicephal (rövidkoponya) fejformájú és nyelvükben agglutináló, nem indoeurópai népek Kr.e.3000-től megindultak nyugat felé és ott, mint letelepedett földművesek és hajósok éltek mintegy ezer éven keresztül... 

  • Két fénykép, négy személy. Csukás Pista bácsi, Csanád vezér, egy indián arca, és egy Túri Török Tibor mester kezéből kikerült kun férfiú szobra. Én, igen nagyfokú egyezést látok közöttük, legalábbis külcsínük szerint. Bizonyosan azért, mert a hasonlónak a hasonló szép. Ez nem dicsekvő nagyotmondás, hanem egyszerű tényszerűség...

  • A teljes baloldali sajtó balhézni kezdett, mert a szocializmus leghíresebb kertésze nem lesz egy budapesti kerület díszpolgára. De miért is lenne? Nézzük, hogy az egykori SZDSZ-es országgyűlési-képviselő milyen kitüntetéseket vehetett át korábban... Tegyük hozzá, hogy Bálint gazda Budapest díszpolgára. Demszky Gábor adta kezébe a főváros kulcsait.

  • …harminc-egynéhány esztendő után az autóm Kunszállásról Kiskunmajsa felé fordul. Lassan tekerem a kormányt a februári kora tavaszban. Kotogu már régen a Hadak Útját járja, és a kis tízéves legényke is bőséggel felcseperedett. Az idős kun mégis örökre itt van velem. Lehajtom a kocsi ablakát, az autót lefékezem, és egy könnycseppet kitörölve a szememből, szeretettel és tisztelettel emlékezem...