<> Külföld | Hungary First

Külföld

  • A dán parlament a napokban fogadta el új, bevándorlásellenes törvénycsomagját. A változtatásokat paradigmaváltónak nevezte a bevándorlásellenes Dán Néppárt, amely régóta kardoskodott a törvények elfogadása mellett. Az új törvények többek között jelentősen csorbítják az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat, korlátozni fogják az úgynevezett láncmigrációt (más néven: családegyesítést), ezen felül sok egyebet korlátoz...

  • Egyes hírek szerint Juncker csuklott egy nagyot, amikor meghallotta a történteket, Frans Timmermans első alelnök pedig egy sajtótájékoztatón az állítások mindössze egyetlen pontját igyekezett cáfolni, mondván ők azon dolgoztak, hogy megerősítsék az európai határokat, azt is nagyon kevés sikerrel. Ez a cáfolat azonban nem igaz.

  • Naponta olvassuk liberális oldalakon a máramár lerágott csontokat: Stadion, kórház, lopnak! De a legbátrabbak azt is írják napi szinten, hogy románia(szándékosan kisbetű a Balkán legnagyobb putrijának neve,- a szerk.) lehagyta Magyarországot. Most szeretnénk bemutatni egy romániai gyermekkórházat, folyamatos fejlesztések, modern felszerelés, olyan tisztaság van a román kórházakban, hogy enni lehet a földről is.

  • A 95 évesen elhunyt hadi tengerész, George Mendonsa nem is ismerte Greta Zimmer Friedmant, hanem, ahogy maga is bevallotta, kissé spiccesen megcsókolta a csinos lányt, amikor bejelentették Japán kapitulációját.

  • Putyin elrendelte, hogy teljesen GMO-mentes, 'zöld' és egészséges orosz márkát kell létrehozni! Elmagyarázta, hogy "az orosz tudósoknak köszönhetően biztosítottuk teljes függetlenségünket a búzatermelés területén. A szakértők fogják megerősíteni, mennyire kritikus fontosságú ez." Oroszország előnye széles természeti erőforrásaiban rejlik és ezen erőforrások speciálisan arra használhatóak, hogy növeljük az organikus, GMO-mentes termékek előállítását.

  • Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője február 20-án Berlinben. Holger Münch a 22. Európai Rendőrségi Konferencián tartott előadásában kiemelte, hogy az IÁ úgynevezett kalifátusa lényegében megszűnt, de ez nem jelenti a terroristák feletti győzelmet.

  • Az elnök ismételten a szárazföldi telepítésű közepes és rövid hatótávolságú rakéták megsemmisítéséről megkötött INF-egyezmény megsértésével vádolta Washingtont. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy Oroszország senkit sem fenyeget, válaszlépései védelmi jellegűek, valamint teljes értékű, egyenjogú és baráti viszonyra törekszik az Egyesült Államokkal.

  • Ezen ő illetve a háttérben Soros György szerepel, a kormány pedig azt állítja, be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát, illetve pénzt adnak a migránsoknak. A kampányra szokatlanul gyorsan reagált az Európai Bizottság illetve a Néppárt is, kedd este pedig az elnök is megszólalt.

  • Az Euronews szerette volna megtudni, hogy az Egyesült Királyságban élő, ott munkát vállaló többszázezer magyar nem minősül-e szintén migránsnak, utalva arra is, hogy a brit lapok cikkeztek a kelet-európai bevándorlók által állítólag elkövetett bűnökről.

  • Míg egyes országok úgy döntenek, hogy a nemesfém tartalékokat a saját országukban tartják, mások még mindig más nemzetek központi bankjaira bízzák az értékes tartalékaikat. A párizsi, New York-i és londoni páncéltermek számos fejlődő ország számára népszerű helynek számítanak az arany tárolására. A Bank of England évek óta mintegy 80 tonna ausztrál aranyat őriz a jelentések szerint...