<> Sport | Hungary First

Sport

  • A Kínában zajló rövidpáyás úszó-világbajnokság negyedik napján Hosszú Katinka megszerezte pályafutása 16. rövidpályás vb-aranyát, miután 100 méteres vegyesúszásban nem talált legyőzőre.

  • Hosszú Katinka aranyérmet nyert a Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján, miután magabiztosan győzött 400 méter vegyesen.

  • A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis, valamint Andrew Michael és Tom Shields azért fordul jogorvoslathoz, mert a FINA nyomására az Olasz Úszó Szövetség végül lemondta a december 21-re tervezett torinói versenyét, amelyet a sportágat irányító szervezet nem ismert el, s többek között eltiltással fenyegette meg azokat a versenyzőket, akik az eseményen rajthoz állnak.

  • A magyar női kézilabda-válogatott emlékezetes csatában győzte le Németországot a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján. A két pont sorsát Háfra Noémi döntötte el, egy egészen káprázatos góllal.

  • A 2021-es Eb nyitómérkőzését Ljubljanában, a torna döntőjét Magyarországon rendezik. Az Európa-bajnokság csoportküzdelmei három darab négycsapatos csoportban zajlanak, a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett jut be a torna elődöntőjébe.

  • Teljes katasztrófát emleget a sport.ro román szaklap, miután a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hazai pályán legyőzte a tabella második helyezettjét, a magyarellenes Becali csapatját, a bukaresti FCSB-t. Ezzel az eredménnyel a székely csapat az ötödik helyre jött fel és segített a kolozsvári CFR-nek bebiztosítani az első helyet. A kolozsvári vasutas csapat ugyancsak megalázott egy bukaresti csapatot, a Dinamot verte meg 3-0-ra kedden.

  • A magyar főváros rendezheti az olimpia és a futball-vb utáni legnagyobb sporteseményt, döntött Monte Carlóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsa. Nem igazán nagy meglepetés, Budapestet hónapok óta a vb favoritjaként emlegették, az ellenfelei is elkoptak, de ekkora sportrendezvény még nem volt Magyarországon.

  • A FINA, jó szokásához híven a legdestruktívabb megoldáshoz folyamodott: elkezdett fenyegetőzni. Méghozzá komoly eltiltásokkal. Több évre szóló eltiltásokkal. Semmire nem mentek vele, mert Hosszú Katinka például kijelentette, hogy őt nem érdekli mivel fenyegetik, Torinóba fog rajtkőre állni, ha tetszik, s ha ez nem lenne elég, a magyar szövetség is kiállt versenyzői mellett, mondván, aki úgy látja legjobbnak, hogy az olaszországi versenyen csobban medencébe, az csobbanjon ott.

  • Brazíliát 6-4-re verték a negyeddöntőben, Chile viszont kifogott rajtuk: 7-2-re kikaptak. Magyarország válogatottja bronzérmes lett a Homeless World Cupon, a hajléktalanok futball-világbajnokságán, amelyet idén Mexikóváros főterén rendeztek meg.

  • Történelmi barátságos mérkőzést játszott a dunaszerdahelyi és a sepsiszentgyörgyi focicsapat. A felvidéki klub adott otthont a találkozónak, a vendégek nyertek, a nézők pedig ünnepeltek - számolt be a Székelyhon. Egy Kányádi Sándortól vett idézetet írtak ki a szurkolók transzparensükre: Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok.