<> Debrecen | Hungary First

Debrecen

  • A komplex útjavítási program keretében 100 milliárd forint értékű projekt indult el, a felújítások jelenleg is folynak. A Magyar falu program keretében pedig évi 50 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből a forrásból mintegy 430 kilométer mellékút-hálózat ütemezett felújítása folyik az ötezer lakosúnál kisebb településeken – sorolta a helyettes államtitkár.

  • Történelmi pillanat, új magyar ­autóbuszgyártó születik: a debreceni ITK leányvállalata ma adta át hivatalosan ötven Mercedes-Benz Conectóját a Volán-társaságok járműbeszerző cégének. Az ITK a prototípusok bemutatása után bizonyította, hogy képes a sorozatgyártásra, és a jövőben számolni kell vele mint hazai előállítóval...

  • Tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonul majd végig ma, augusztus 20-án az idei, sorrendben 49. debreceni virágkarneválon, a kompozíciók elkészítéséhez több százezer élő és száraz virágot használtak fel, köztük azt a 670 ezer szál dáliát, ami Hollandiából érkezett a cívisvárosba. A tapasztalatok szerint augusztus 20-án megduplázódik Debrecen több mint 210 ezres lélekszáma.

  • Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben. A német autógyártó több mint 300 milliárd forintért fejleszt majd a városban és már a beruházás elején több mint ezer új munkahelyet hoz majd a városba.

  • Durván fenyegető üzenetet helyeztek el ismeretlen LMBT-aktivisták a Debreceni Egyetem épülete közelében. A Breitportal olvasója azt jelezte, hogy az ott levő kollégiumban éppen több száz keresztény fiatal táborozik. Össztűz alatt Debrecen.

  • A Krones Hungary Kft. épülő új gyárának projektindító rendezvényét tartották kedd délelőtt a Déli Ipari Parkban. Mint arról korábban többször írtunk, a németországi székhelyű Krones AG új gyárat hoz létre Kelet-Európában. Második gyártóhelyként Debrecenre esett a választás, ahol a Krones cégcsoport gépalkatrészek gyártását és berendezésrészek összeszerelését végzi majd. 

  • Pécsett a civilek által szervezett békés tüntetésen a szónokok bírálták a választási rendszert, "az ellenzék borzasztó állapotát", az egészségügy és az oktatás helyzetét, kiemelve azt is, hogy "Magyarország tovább megy Moszkva és Ankara felé", egyúttal összefogásra, illetve "a hazugság elleni harcra" szólítottak fel. A résztvevők nemzeti színű, uniós és Árpád-sávos zászlókat, valamint saját készítésű transzparenseket is lengettek. Utóbbiakon új választást és demokratikus jogállamot követeltek.

  • Ma kezdődik a kilencedik alkalommal megrendezett mangalica fesztivál Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren. 

  • Több mint 200 éves, helytörténeti értékű dokumentumot adott át Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztató keretében hétfőn a debreceni Déri Múzeumban.