<> ENSZ | Hungary First

ENSZ

 • A WHO új kézikönyve, az ICD-11 szerint a transzneműséget az ember tapasztalt neme és a hozzárendelt neme közötti jelentős és tartós inkongruencia (össze nem illőség) határozza meg. A korábbi kézikönyv a nemi identitás zavaraként írta le az állapotot, és ennek megfelelősen a mentális és viselkedésbeli rendellenességek közé sorolta...

 • Ezt a terroristát védi most az ENSZ, hiszen az világszervezet egyik emberi jogi biztosa arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy eljárást kezdeményez az Ahmed H.-val kapcsolatos magyarországi bánásmóddal kapcsolatban, és gyakorlatilag a terrorista védőügyvédjeként lép fel Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben...

 • Az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) arra kérte pénteken az ENSZ-t, hogy nyilvánítsa a rasszizmus egyik formájának az iszlamofóbiát. Az OIC által a nap folyamán Isztambulban tartott rendkívüli tanácskozás fő témája az egy héttel ezelőtti két új-zélandi mecset ellen végrehajtott terrortámadás volt...

 • A legelmaradottabb afrikai országokban az emberek jelentős része a mezőgazdaságból él, a termés viszont sokszor kiszámíthatatlan a változó éghajlati viszonyok miatt. Egy-egy árvíz, sáskajárás vagy éppen a folyamatos esőhiány képes elpusztítani emberek milliónak az évi termését, és ezáltal az egyetlen bevételi forrását. Azok pedig, akik hátrahagyják a földjüket és a jobb megélhetés reményében tömegesen a nagyvárosokba vándorolnak, pillanatok alatt a külvárosi nyomornegyedekben találják magukat, lakás és munka nélkül...

 • Donald Trump egyértelműen kiállt Magyarország mellett kedden az ENSZ-ben. Beszédében hangsúlyozta, hogy elutasítja az ellenőrizetlen migrációt és fontosnak tartja a nemzetek szuverenitását úgy, mint azok világszervezetben betöltött szerepét. Az ülésen szó volt még arról, hogy fizetési mechanizmust hoznának létre az iráni atomprogramban részt vevő országok a kilépett Egyesült Államok kivételével.

 • A Nelson Mandela volt dél-afrikai elnökről, apartheidellenes harcosról elnevezett béke-világtalálkozón azokat a tényezőket kell beazonosítani, amelyek leginkább veszélyeztetik a világ biztonságát és békéjét - hangoztatta a magyar miniszter sajtónyilatkozatában. Kijelentette, hogy Európa vonatkozásában három ilyen tényezőt látni: az egyik az illegális migráció, amellyel kapcsolatban külön kockázatot jelent, hogy "Európa még mindig képtelen világosan, egyenesen beszélni, illetve világossá tenni, hogy Európába csak legálisan lehet bejönni".

 • Harmincnyolc országot nevezett meg szerdán az ENSZ, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberjogi aktivistákkal szemben.

   

 • Tovább csökken Magyarország népessége, miközben a Földön demográfiai robbanás tapasztalható. 2100-ra már a 6,5 millió főt sem éri el Magyarország lakossága az ENSZfrissen publikált tanulmánya szerint. A jelenlegi 9,7 milliós magyar népesség 2030-ra már csak 9,3 milliósra becsülhető. Tovább csökken egymillió fővel 2050-re, akkorra már csak 8,3 millió főt prognosztizálnak. 2100-ra 6 millió 388 ezer fős lesz Magyarország népessége az ENSZ jelentése alapján.

 • Döbbenetes kijelentést tett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában hétfőn a libanoni partnerrel, Gibran Baszillal folytatott sajtóértekezletén: az ENSZ biztonsági tanácsa nem tud határozatot hozni a szíriai menekültek hazatéréséről az Egyesült Államok destruktív álláspontja miatt, Washington fékezi ezt a folyamatot.

 • Arra a kérdésre, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat a Stop Soros törvénycsomag ügyében, a miniszter azt mondta: megszokhattuk, hogy Brüsszellel szemben mi védjük Európa érdekét és az európai emberek biztonságát, így van ez most is.