<> Sepsiszentgyörgy | Hungary First

Sepsiszentgyörgy

  • Sepsiszentgyörgyön nyitott irodát tegnap Cătălin Ivan, a Szociáldemokrata Párt színeiben megválasztott, de a pártból kizárt európai parlamenti képviselő, akinek a magyarellenességéről ismert Dan Tanasă a tanácsadója. Cătălin Ivan az egyik közösségi portálon számolt be első székelyföldi munkanapjáról. „Ha bárki szóba áll a környéken élő románokkal, nyilvánvalóvá válik számára, hogy Hargita és Kovászna megyében romántalanítási folyamat zajlik. A stratégia az RMDSZ-é, magyarországi támogatással, de a bukaresti román pártok támogatását is élvezi.

  • A román zászlótörvény megsértésére hivatkozva ötezer lejes (330 ezer forint) bírságot szabott ki Kovászna megye prefektusa szerdán Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterre, miután a magyar nemzeti ünnepre készülve az elöljáró előző nap magyar nemzeti színekkel díszíttette a várost.

  • Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.