Fekete-Győr nem ismerte be bűnösségét

Kovácsi Sándor írta 2020. 12. 18., p - 17:42 időpontban

Fekete-Győr András – és több társa – ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 2018-as Kossuth téri tüntetésen történtek miatt. A vádirat szerint a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék. Az ügyészség szeptemberben azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzéssel szabjon ki 1 év és 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést Fekete-Győrre. Ezt megfellebbezték, ezért tartja a bíróság az előzetes tárgyalást.

Szarvas Koppány Bendegúz elsőrendű vádlott nem jelent meg a bíróságon az Index szerint, a Momentum politikusát koronavírus-fertőzés gyanújára hivatkozva mentette ki védőügyvédje. Fekete-Győr András azonban másodrendű vádlottként megjelent a bíróságon, ahol nem ismerte el a bűncselekményt, amellyel az ügyészség vádolja.

Nem ismerem be azt a bűncselekményt, amit az ügyészség előterjesztett. Minden tettemért vállalom a felelősséget...

– mondta a bírónő kérdésére Fekete-Győr András. Védőügyvédje három tanú személyes meghallgatására, valamint több tanú kizárására is indítványt tett a csütörtöki előkészítő ülésen. Az ügyész szerint minden szabályszerűen történt a tanúk meghallgatása során, a bírónő azonban inkább minden tanút megidéz.

Fekete-Győr András tárgyalása januárban folytatódik...

 

A borítóképen Fekete-Győr András, amint elhagyja a tárgyalótermet. Fotó: Trenka Attila/Index

Új hozzászólás

Forrás neve
Mandiner