Gyógyulóban a demokrácia?

Gergely Gábor írta 2022. 09. 12., h - 20:55 időpontban

 

Nagy tétben mernék rá fogadni, hogy a hónap vége felé, de legkésőbb októberben helyreáll Magyarországon a demokrácia és a jogállamiság. 

Nagy valószínűséggel az EU már rég elköltötte azt a pénzt, ami nekünk a helyreállítási alapból járna, de hát… a liberálisoknak mindig van egy pénzes nagybácsijuk, akire számíthatnak, ha egy kis hitel kell. Majd kérnek most is. Miből gondolom ezt? A liberális nyugat sorsa megpecsételődött. Mondhatnánk azt is, hogy a napjaik megvannak számlálva. Egy ideje látszik, a meghamisított közvélemény kutatásokból is (na jó, nem hamisítják meg, csak épp alaposan megválogatják a megkérdezettek körét), hogy nagy a baj. Az EU bemanőverezte magát egy nagyon mély kátyúba. Rosszul mérte fel a geopolitikai helyzetét, erejét, lehetőségeit de az is lehet, hogy szándékos, alaposan kidolgozott tervet követtek. Homokszem került viszont a gépezetbe, és ezt a homokszemet úgy hívják, hogy Orbán Viktor, na meg a „birka” magyar, aki őt megválasztja. Nem véletlen, hogy mindent elkövettek az elmúlt években, hogy megbuktassák.

Sokszor szokták ellenzékiek azt mondani, hogy a kormány nem egyenlő az országgal. Igazuk van. Viszont ebben az esetben a brüsszeli vezetés sem egyenlő Európával! A jelenlegi brüsszeli vezetésnek pedig egyetlen komoly ellenfele van, és az bizony Orbán. Minden országban vannak Orbánhoz hasonlóan gondolkodók, politikai formációkat is öltve, de Orbán egyikőjükre sem tekint példaképként, miközben fordítva ez már nem mondható el.

Svédországot a liberális nyugat elbukta. A 444-en már délelőtt szélsőjobboldali erőkről beszéltek. Innen is látszik, hogy nagyot buktak. Hamarosan egy újabb bukást fognak megélni, amikor elveszítik Olaszországot is. A cseheknél 2 hete 70 000 ember tüntetett, az alig pár hónapos kormány és az EU ellen. A szlovák kormány kisebbségbe került. Ebben a 2 országban nagyon kicsi fog hiányozni egy kormányváltáshoz. Németországra egy nagyon szomorú tél vár. Olyan tél, amihez eddig nem szoktak hozzá. Nem csak mert fázni fognak, hanem mert a gazdaságuk sem lesz túl betyáros, inkább olyan „pannon pumás”. Nem hiszem, hogy ezt a németek türelmesen elviselik majd. Az osztrákok már bizonytalanok, egyre inkább úgy érzem, ők a mai kor „románjai”.

2 lehetőség van. Az egyik, hogy az EU vezetése teljesen hülyékből áll. Ebben az esetben folytatódik minden a régiben, és utolsó erejükig ragaszkodnak majd az eddigi döntéseikhez. Eredményül hatalmas vereséget fognak szenvedni, és megkockáztatom, hogy a jelenlegi brüsszeli liberális vezetés a tavaszt sem éli meg.

A másik lehetőség, hogy parancsot teljesítettek eddig, kidolgozott tervet követtek. Orbán, vagyis inkább a magyarok, akik újra megválasztották, beleköptek a levesbe, mert Orbánnak sikerül kihúzni addig, amíg más országok is ébredezni kezdenek. Ha pedig Orbán mögött állnak a lengyelek, az olaszok, és az új svéd kormányban is sikerül szövetségest találnia, és netán a cseheknél és a szlovákoknál is kedvező fordulat áll be, akkor ez egy akkora tömb, akkora erővel és befolyással, hogy szintén garantált a liberálisok bukása. De ugye a terv nem erről szólt, szóval megpróbálnak majd korrigálni. Egy erős közép-európai tömbnek pedig egyetlen alkalmas vezetője van most a láthatáron, az pedig Orbán Viktor. Őt fogják majd megpróbálni megvenni, mert azt fogják gondolni, tudnak majd vele olyan alkut kötni, aminek következményeként ez az erős blokk nem jön majd létre (más meg úgysem képes összehozni).

Szóval kezdetnek szépen elfognak csendesedi a jogállamisággal kapcsolatban, és elutalják a pénzt, még akkor is, ha azt máshonnan kell elvonni. Amennyire én Orbán politikáját ismerem, élni fog a lehetőséggel. Szépen felveszi a pénzt, aztán összehozza a jobboldali blokkot, és kicsivel később, de bukik a jelenlegi liberális EU úgy, ahogy van. Még mosolyogni is fog. EU persze ezután is lesz, csak egy másik, más feltételekkel, más alapokon.

Hamarosan megtudjuk, hogy az EU jelenlegi vezetői pusztán alkalmatlanok a feladatra, vagy gazemberek.

 

Új hozzászólás