Vitam et sanguinem! – néhány gondolat Bene Gábornak…

Stoffán György írta 2023. 10. 05., cs - 22:53 időpontban

„A Habsburgokkal a történetírás úgy bánik, mint a közvélemény a papokkal. Tőlük még azt is (például csókolódzás vagy enyhébb ittasságot) megbotránkozással fogadja, amit másokban, sőt önmagában is megbocsáthatónak, sőt természetesnek tart. Hogy aztán ezt a szigorú erkölcsi mértéket se a papok, se a Habsburgok nem ütik meg kivétel nélkül minden esetben, az csak természetes. De az is csak természetes, hogy magának, ennek a szigorú erkölcsi mértéknek alkalmazása, rájuk rendkívül hízelgő s tulajdonképpen a legnagyobb megbecsülés jele.” (Pezenhoffer Antal)

 

Kedves Gábor! 

A célzatos történelemcsinálást, történelemhamisításnak nevezik. Amit Te szervezel október 6-ára, az nem más, mint egy kegyeletsértő, figyelemelterelő és újabb ellenségeskedést előidéző, elítélendő történelemhamisítási aktus. Hiszen az aradi vértanúk emléknapján, egy laktanya elnevezésének ügyéből politikai tüntetést szervezni talán nem a legbecsületesebb, nem a legmagyarabb dolog, de mindenképpen káros a nemzetre, a néplélekre nézve. Hiába soroltok fel a plakáton olyan neveket, amely nevek viselői meggyőzhetnék a szemlélődőket, mert elég a plakátotokon egy-két név, amely teljesen hitelteleníti az egész rendezvényt, amit – hangsúlyozom –, nem az aradi vértanúk emléknapján kellene megtartani. 

Mert voltaképpen miért is tüntettek Ti október 6-án? Egy laktanya átnevezése miatt. És ez, egy meglehetősen skizofrén tüntetés. Ugyanis a laktanyát a kommunisták nevezték át IV. Károlyról, Petőfire. Így tehát, Ti a kommunistákkal egyetértésben tüntettek ezen a gyásznapon. Mi ez, ha nem a tudatlanságból eredő, nemzetellenes provokáció? Azokkal értetek egyet, akik Petőfi nevével, gyilkos rendszerüket akarták igazolni, amikor egy honvéd-laktanyát neveztek el a költőről. Skizofrén tüntetés ez, mert szellemi, lelki káoszt okoztok azokban is, akik Horthy-tisztelők. Horthy ugyanis nem volt ilyen egyoldalú és mélységes történelmi tudatlanságból eredő rossz véleménnyel – mint Te és a plakátod díszei – még arról a Ferenc Józsefről sem, aki miatt október 6-a nemzetünk gyásznapja lett… Ti sárba tapossátok annak a magyar nemességnek az emlékét is, akik életüket és vérüket ajánlották Mária Teréziának. Az a magyar nemesség pedig, nem volt meggondolatlan és műveltsége, a haza és a nemzet iránti elkötelezettsége sem megkérdőjelezhető!

Feltehetők a kérdést: Kinek dolgozol, kinek dolgoztok Ti, Gábor? Miért gyűlölöd ilyen eszeveszett módon a mai kormányt, és miért állsz össze gyűlölködő szervezetekkel? Miért taposod sárba Arad vértanúinak az emlékét? Mit akarsz elérni a történelmi ismeretek hiányából eredő történelemhamisítással, Apró Antal-i folyamatos kormány-gyalázással, amelyet nemzeti színbe bugyolálva adtok elő vég nélkül – ez esetben – a Szent Korona ellen is? Mert, ha véletlenül nem tudnád, akkor most elmondom Neked, Nektek: a Habsbugokat is a magyar Szent Koronával koronázták meg, így uralkodásuk megkérdőjelezhetetlen!

Az igazság akkor is igazság marad, ha csak néhányan vallják annak, ám a hazugság is hazugság marad, ha mégoly közkedvelt neveket sorakoztattál is fel a plakátodon… de egy-két név amúgy is teljesen hiteltelenné tesz mind Téged, mind az összes felsorolt név tulajdonosát. Te ezt jól tudod, Ti jól tudjátok… lelketek rajta!

A magyar nemes ember és a nemes lelkű magyar ember nem gyalázkodik, nem sérti a hősök gyásznapját és nem ért egyet a kommunistákkal semmiben! Ti mindezek ellen vétetek október 6-án. És ez súlyos bűn a nemzet ellen, a történelem ellen, a jövő ellen, a Szent Korona ellen, mert a szereplés, az önmutogatás és a hangoskodó, önmagatokra irányítandó belpolitikai figyelemfelkeltés, a zavarkeltés – úgy tűnik – nektek mindennél fontosabb! És még a történelemhamisítás is belefér ebbe a mélységes-mély, szándékos tudatlanságba?

Gábor! Szégelljétek magatokat és nyugodt lélekkel csatlakozzatok – immár nyilvánosan  is – Gyurcsányékhoz. Mert semmiben sem különböztök attól az ellenzéktől, amely nap-nap után a magyarság jövője ellen áskálódik! Nem kötelező szeretni a Habsburgokat vagy Orbán Viktort, de az igazi gyalázat, amit az aradi vértanúk gyásznapján műveltek, mert az aradi vértanúk napján művelitek! Ezzel a súlyos, nemzeti érzéseket sértő zavarkeltéssel, a magyar függetlenségért, a magyar összetartásért életüket adó vértanúk sem értenének egyet. Gróf Batthyány sem!  

 

Stoffán György

Új hozzászólás