Keresztény, konzervatív ember nem méltathatja Homonnay Gergely közéleti tevékenységét!

Laborczy Szilvia írta 2022. 01. 10., h - 20:19 időpontban

Nem akartam Homonnayról eddig írni, most sem miatta teszem, hanem azért, mert az nem normális, hogy egy olyan ember beszél fideszes gyűlöletről és egy olyan ember akar Magyarország miniszterelnöke lenni, aki tegnap este hosszú perceken át méltatta Homonnay Gergely “munkásságát”. Jó, hogy nem avatta gyorsított eljárásban szentté!

Erre szokták azt mondani, hogy Márki egy másik mozit nézett.

Mert amit mi láttunk ebből a - Márki szerint - “egészségügyi szerencsétlenségben” elhunyt ember munkásságából az az volt, hogy közszereplői megszólalásaiban fékevesztett módon kezdte ki és gúnyolta életünk minden támaszát; keresztény hitünket, magyar nemzeti érzelmünket, a család szentségét. Alpári és agresszív stílusban támadott mindenkit személyében, aki mást gondolt a világról mint ő és a DK.

Homonnay tragédiája pontosan az volt, hogy ezt a baloldalon, a legmagasabb politikai körökben támogatták. Ahogy a drogliberalizációt is.

Ez a bejegyzés túlmutat Homonnay Gergely életén és halálán. Az ő üdvözülése vagy elkárhozása Isten kezében van.

Ami viszont a mi dolgunk az az, hogy figyeljünk. Figyeljünk jól, hogy Márki másfél órás, ide-oda csapongó zagyvaságaiból kiszűrjük a lényeget. Azt, hogy milyen értékeket képviselő embereket ölel keblére, méltat, támogat, helyez gondolatban aranykoporsóba.

A magát gyakorló katolikusnak nevező miniszterelnök-jelölt annyit kellett volna hogy mondjon, hogy mindannyian kegyelemre szoruló bűnösök vagyunk és reméli, hogy nagyrabecsült barátja Homonnay Gergely is felismerte néha-néha saját bűneit, tartott bűnbánatot, megvallotta és kért szabadítást.

Ennyi elég lett volna, ha mindenképpen programpontnak vette fel Homonnay halálát a bejelentkezésében.

Azt kérem szépen most, hogy ezzel Homonnay Gergelyt és pláne az általa képviselteket hagyjuk békében nyugodni!

Jobb lett volna, ha Márki meg sem szólal ebben az ügyben! Akkor most nekem sem kellett volna. Csak ugye divat lett balliberális körökben az egyértemű rosszat jónak, a jót pedig rossznak feltüntetni. Márki-Zay ennek tökéletes művelője lett azzal, hogy Homonnay Gergely tevékenységét magasztalta. Ilyen ember pedig nem lehet Magyarország miniszterelnöke!

 

 

A borítóképen Márki-Zay Péter, forrása: Kisbenedek Attila/AFP.

Új hozzászólás