Erőszakkal fogdossák össze a férfiakat Kárpátalján

Kovácsi Sándor írta 2023. 01. 28., szo - 07:52 időpontban

Az ukrán hadsereg elitalakulatának számító Munkács 128 hegyivadász dandár legalább fele odaveszhetett a szoledari ütközetben. Az alakulat nagy része magyar. Az ukrán hatóságok csak napi 4-5 áldozatról számolnak be, hogy ne legyen óriási a felháborodás. Pontos számokat nem lehet tudni, de az egyik Munkács közeli halottasház már megtelt a katonák holttesteivel. Akár több száz is lehet a temetetlen holtak száma. A helyiek is tisztában vannak a helyzettel, de a háborús Ukrajnában senki nem mer beszélni. Időközben brutális kényszersorozás kezdődött Kárpátalján - írta az Origo. 

A Munkács 128 hegyivadász dandárt Kijev nem pihentette, nem vonta hátra, mint az ukrán nemzetiségű katonák alakulatait, hanem sorban a legkeményebb harcokban vetette be. Sokan értetlenül állnak az előtt, hogy miért mindig a kárpátaljai alakulatot küldik a leghevesebb összecsapások helyszínére. A munkácsi dandár részt vett egyebek mellett a szoledári harcokban is, amit sok helyen csak „húsdarálóként" jellemeznek. - írta a Magyar Nemzet.

Húsz teherautóval küldte haza az elhunyt katonák holttestét a Wagner csoport január 13-án - állítja, megrázó videókkal alátámasztva a háborúban egyre nagyobb szerepet betöltő orosz magánhadsereg Telegram-csatornája. A videón látható, amint egyesével koporsóba emelik a holttesteket. Továbbra is csak annyi hivatalos, hogy Szoledart elveszítették az ukránok - de egyre több információ szivárog ki arról, hogy a háború eddigi legnagyobb ütközetében az ukrán hadsereg elitalakulatának számító Munkács 128 hegyivadász dandár legalább fele odaveszhetett. A PestiSrácok.hu stábja Kárpátalján járt, ahol a háború kitörése óta a legdurvább kényszersorozási akció zajlik. A korábbinál nagyobb, jelentős veszteségek miatt drasztikus módszerekkel töltik fel a létszámot. Helyiektől származó információk szerint tavaszig tízezer embert akarnak besorozni Kárpátaljáról. A lap megtudta, hogy csak az elmúlt héten 90 ember volt a sorozási kvóta és csak a csapi kistérségben. A sorozók vagy teljesítik a kvótát, vagy őket viszik. Ehhez társul, hogy a megmaradt magyarság üldözése és ellehetetlenítése minden eddiginél brutálisabb szintre lépett Kárpátalján.

 

Források: origo.hupestisracok.hu.

Online Videó
The name of the author/owner
M1 - Híradó

Új hozzászólás