Magyar lány lett Európa legjobb ifjú természetfotósa 2020-ban

Kovácsi Sándor írta 2020. 10. 25., v - 12:41 időpontban

Már nem okoz meglepetést, hogy a pandémia miatt a német szervezésű GDT European Wildlife Photographer of the Year is online közvetítés formájában ünnepelte Európa legjobb természetfotós alkotásait. A Német Természetfotósok Egyesülete által alapított verseny szervezői is elképesztően színes műsorral készültek, a finalista és győztes fotók már önmagukban is odaszögezik az embert a képernyő elé, de a hozzájuk tartozó sztorik és gondolatok, amelyet a versenyzők, illetve a pályázat házigazdái, zsűritagjai meséltek el, egy percig se hagyták unatkozni a nézőt a több mint másfél órás közvetítés alatt, amelyet most ide kattintva te is visszanézhetsz. Ráadásul dupla jubileumot is ünnepelhettek a szervezők, ugyanis ez a 20. évad a pályázat életében és immár 30 éve történt októberben, hogy Németország újraegyesült.

Magyar lány lett Európa legjobb ifjú természetfotósa 2020-ban
Ezzel a zseniális fotójával debütált a természetfotózás nemzetközi porondján a 18 éves Lili

Idén a pályázatra 38 ország ezernél is több fotósának több mint 19 000 képe érkezett be. Ebből kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobbakat, a zsűritagok között pedig egy magyar hölgy is helyet kapott. Haarberg Orsolya természetfotós, aki bár már jó ideje Norvégiában él szintén természetfotós férjével, több hazai díjat is nyert a számos nemzetközi mellett. A GDT-n például a Tájképek kategóriában lett első még 2008-ban, a zsűriben pedig már 2015-ben is szerepelt. Szerinte az idei év kollekciója lett a legerősebb a verseny eddigi történetében.

Az idei év magyar meglepetése, Sztrehárszki Lili fotója, aki Apró részletek című képével a verseny történetében az első magyar győztes lett az ifjúsági kategóriában. Lili családjával izgulta végig a közvetítést, amelynek 78. percétől nézhetitek meg a róla szóló részt. 

 

Turista Magazin nyomán

Új hozzászólás

Forrás neve
Turista magazin