Új Normál született Ausztráliában...

Wertheim László írta 2021. 02. 09., k - 14:05 időpontban

Azokat a szülőket, akik nem erősítik meg, azaz nem fogadják el, hogy a gyermekeik nemi identitás-zavarral rendelkeznek mostantól 10 évre börtönbe lehet zárni az ausztrál Victoria állam újonnan elfogadott törvényei alapján. Queensland államban tavaly hasonló törvénytervezetet fogadtak el, de a viktoriai jogszabályok sokkal tovább mennek, mivel nemcsak az egészségügyi környezetben, hanem az egyházakban is tiltják a „káros, visszafordításra irányuló gyakorlatokat”.

Ez magában foglalja „vallási gyakorlatok végrehajtását, ideértve, de nem kizárólagosan, az imán alapuló gyakorlatot, a szabadító gyakorlatot vagy az ördögűzést”.

A vétkeseket akár 200 000 dollár pénzbírsággal sújthatják, és 10 év börtönt kaphatnak. Jaclyn Symes főügyész határozottan állítja, hogy a törvényjavaslat „nem tiltja meg az imádságot... aki az ellenkezőjét állítja, téved”. De a sydneyi katolikus főegyházmegye közigazgatási igazgatója, Monica Doumit - aki egyben ügyvéd is - szerint a törvényjavaslat bizony az ellenkezőjét sugallja, idézve magát a szöveget.

„E törvény szerint tilos lenne bármilyen mentálhigiénés beavatkozás vagy vallási gyakorlat végrehajtása, ideértve, de nem kizárólagosan az imádságon alapuló gyakorlatot, amely a személy beleegyezésével vagy anélkül, a személy szexuális orientációjának megváltoztatására  vagy nemi identitásának elnyomására irányul. A szexuális irányultságot tágan definiálják: egy személy érzelmi, szerelmi és szexuális vonzódása vagy intim szexuális kapcsolata más neműekkel, azonos neműekkel vagy egynél több nemű személyek iránt” - mondta Doumit.

A The Catholic Weekly Doumit rovatában részletesen felsorolta azokat a példákat, akiket az új törvény alapján büntetni lehet, figyelembe véve a szövegben szereplő tág és homályos meghatározásokat:

  • Az a szülő, akinek ötéves fia ragaszkodik ahhoz, hogy lány legyen, megakadályozható abban, hogy bármilyen - orvosi, pszichológiai, viselkedési, lelki, szociális vagy egyéb - segítséget kérjen fiának, hogy az megértse és elfogadja, hogy ő fiú. Minden, ami kevesebb, mint az identitásának lányként való megerősítése, az tilos.

  • Azoknak a keresztény tinédzsereknek, akik elkötelezték magukat a házasságuk előtti szexuális tevékenységtől való tartózkodás mellett, tilos összejönniük, hogy támogassák egymást abban, hogy hűek tudjanak maradni a testi tisztaság iránti elkötelezettségükhöz.

  • Nemcsak betiltanák a Courage (Bátorság) szolgálatot azoknak a katolikusoknak, akik azonos nemű vonzerőt tapasztalnak, de vallási meggyőződésüknek megfelelően akarnak élni, hanem még a test teológiájának oktatása sem lenne megengedett, és még az is lehetséges, hogy ugyanaz a vers a korintusiakhoz írt levélből, amely az ausztrál rögbi-csillag, Izrael Folau elbocsátásához vezetett, egy papot a jövőben börtönbe zárathat.

  • Az a férfi, akit kísértésbe esett, hogy megcsalja feleségét, nem mehet meglátogatni a papját vagy pásztorát, hogy tanácsot kérjen arról, hogy hogyan maradhat hűséges házassági fogadalmához, anélkül, hogy kockáztatná a pap vagy miniszter törvény általi megbüntetését. És igen aggasztó módon a jelenleg kidolgozott törvényjavaslat még azt is tiltaná, hogy egy pszichológus megpróbálja "átalakítani" egy pedofil személy kisgyermekek iránti vonzalmát.

 

Doumit élesen kritizálta Daniel Andrews Viktória-miniszterelnökét, megjegyezve, hogy Andrews „úgy véli, hogy valami nagy baj van az olyan hitbeli vagy erkölcsi meggyőződésű emberrel, aki úgy gondolja, hogy a szex szent, és nemcsak szabadidős tevékenység, és hogy a biológia meghatározza egy ember nemét.” 

Azt is kiemelte, hogy a jövőben nem kellene senkinek írásos panaszt benyújtani a viktoriai sélyegyenlőségi és Emberjogi Bizottság felé, hogy a Bizottság „elkezdje saját vizsgálatait, kötelezzen másokat dokumentumok, köztük prédikációk beszolgáltatására és elrendelhesse minden olyan gyakorlat megszüntetéséhez, amelyet az új törvénnyel ellentétesnek talál.”

 

Forrás lifesitenews

Hozzászólások

Új hozzászólás

Forrás neve
Lifesitenews