Romániából percenként 70 PET-palack érkezik Magyarországra a folyókon

Kovácsi Sándor írta 2021. 04. 22., cs - 22:39 időpontban

Romániából percenként 70 PET-palack érkezik Magyarországra a folyókon!

Ezt a Máramaros megyei tanács alelnöke ismerte el, miközben az illetékesek még mindig hulladékmentesítési programokon törik a fejüket.

„Olyanok vagyunk, mint a rossz felső szomszéd egy tömbházban, aki mindig eláztat: mi a magyar szomszédokat folyamatosan elárasztjuk szeméttel” – ezt Radu Trufan, a Máramaros megyei tanács alelnöke foglalta össze egy őszinteségi rohamában, aki úgy tudja, Romániából percenként legalább 50-70 PET-palack úszik át Magyarországra a Tiszán és a Szamoson, ez pedig „igen nagy szégyen ránk nézve”.

A hatóságok megannyi botrány után még mindig hulladékmentesítési programokon törik a fejüket, hatékony megoldás azonban még mindig nem született, a lakosság pedig továbbra is a vízfolyások árterében szokta lerakni a szemetet. Trufan szerint nem ártana mozgó gátakat létrehozni a két folyón, amelyek legalább fenntartanák a vízbe dobott hulladékok egy részét.

A hulladékszennyezés már ott tart, hogy a Magyarországon 2019-ben üzembe helyezett hulladékmentesítő rendszer sem bírja már a határon túlról növekvő mennyiségben érkező szemétáradatot.

 

Főtér nyomán

Új hozzászólás