Az abortusztilalom keresztényfasizmus lenne?

Pók Katalin írta 2022. 06. 26., v - 07:00 időpontban

A Mandiner felhagyhatna Bartus László népszerűsítésével, aki már egy ideje magához ragadta az amerikai magyarok legjelentősebb lapjának az Amerikai Népszavának a szerkesztését. Ott „gyűlölettől fröcsögő, alpári hangot honosított meg”. Ezt írja róla az amerikai magyarok és a külhoni magyarokért felelősséget érzők közössége, akik követelik, hogy távozzon az Amerikai Népszava éléről. A Mandiner mindennap közli az ő rettenetes írásait, ahol Orbán Viktor nacionalista, fasiszta diktátor, Hitler bajusszal a címlapon, ahol Szent István személyén, és a Szent István-i Magyarország alkotmányos cikkelyén lehet gúnyolódni. Most pedig az amerikai abortusztilalmon élcelődik, mi több gyűlölettől fröcsög, keresztényfasizmusnak nevezve azt. Miután az amerikai Legfelsőbb Bíróság a Trump által elindított folyamat eredményeképpen megszavazta a Roe vs. Wade döntés eltörlését mely biztosította a nőknek a korlátlan abortuszt. Keresztényfasizmusnak nevezte mindezt annak a progresszív liberális „vívmánynak” nevében, aki „az én testem, az én döntésem” jegyében, megfogant gyerekeket gyilkol.

Bartus, miközben gyűlölet szóözön árad ki a száján, nem átall a Bibliára és Istenre hivatkozni, az egyébként ateista és kereszténygyűlölő publicista. Trump az ő megfogalmazásában rasszista, fajgyűlölő, nőgyűlölő, fasiszta, fanatikus fundamentalista, ahogy a magyar miniszterelnök is, mert nemzeti és keresztény elvek mentén kormányoz. Olvasatában mindenki fasiszta, aki keresztény értékek mentén gondolkodik, és nem támogatja a progresszív liberális agymenéseket, mint az abortuszt, a melegházasságot, a gendert.

Szerinte az abortusztilalommal, „kultúrháború” vette kezdetét. Ez a szabadság és demokrácia szűkítésével jár, és fasiszta diktatúrába vezet. Középkori inkvizíció, és totális társadalom a XXI. -ik században, ami a nők 25-30 %-nak halálához vezet, és ekkor jön el „a keresztényfasiszta szörnyetegek” elkergetése. –Bartus cikke szerint. Ez rímel, Niedermüller Péter korábbi kijelentésére, aki szerint a fehér heteró keresztények, „rémisztő képződmények”.

Bartus, a szabadságot és demokráciát összekeveri a korlát nélküli szabadossággal, ahogy ezt a progresszív liberalizmus teszi. Azt írja az abortuszt követi a melegházasság tiltása és az összes „keresztényfasiszta” követelés. Bartus szerint tehát a megfogant élet meggyilkolása, és a homoházasság teljesen rendben van, ez a Bibliával megegyező. Ehhez jobban el kellene olvasnia a Bibliát és meg kellene értenie szellemiségét. Szerinte az amerikai „keresztény” városok vége a bűnözés és erőszak lett, mert a „vallási fanatikus őrültek” törekvései ellentétesek a természettel, a Bibliával és az erre adott isteni válasszal. Legfelháborítóbb, amikor a Bibliát és Isten nevét meri a szájára venni, egy ilyen ember, aki gyökeresen megfordítja mindenek értelmét.

Szerinte az amerikai alkoholtilalom megfelelője most az abortusz és gender és éppen ugyanoda fog vezetni. Holott a valóságban a kettőnek egymáshoz semmi köze. Isten soha nem tiltotta az alkoholt, az egy túlkapás volt. Az abortusz meg gender, viszont erkölcsi kérdés, ellenkezik az isteni törvénykezéssel és szeretet paranccsal, a teremtett két nemmel. Továbbá a gyilkosság tiltásával, hiába magyarázza Bartus félre a II. Mózes könyvet, meg Jézus szerepét, akinek nem kellett volna meghalnia, csak ilyen fasiszta törvényt kellett volna hoznia, ha ezt akarta volna.

Bartus szerint viszont a Biblia meghamisítása az abortusz gyilkossággá minősítése. Ebből látszik, hogy a Biblia szellemét nem értette meg, hamisan hivatkozik rá, mint ahogy nálunk a szocialista Gyurcsány aki „szokott bérmálkozni”.

A progresszív tolerancia szemében intolerancia az abortusz és meleg házasság ellenesség, ahogy Bartus szerint is. Sőt tetézi azzal, hogy fasizmus, nácizmus a kereszténység jelmezében, intolerancia mögé bújva, a demokratikus jogrend elleni támadás Amerikában és Magyarországon is. Azt írja, az „antiliberális fasiszták felszámolják a liberális demokráciát” mind Amerikában, mind Magyarországon. Bartus láthatóan nem tud különbséget tenni a klasszikus liberalizmus és a progresszív liberalizmus között. A magyar államberendezkedés ugyanis a klasszikus liberalizmus talaján áll, mint minden demokratikus ország, ugyanakkor elveti a progresszív liberalizmus minden jellemzőjét, mai „vívmányát”. Úgy, mint az abortusz kiterjesztését, a homoházasságot és örökbefogadást, a gendert. A progresszív liberalizmus pedig éppen ezeket támogatja, sőt lobbizik érte, amivel a liberális diktatúra felé halad, szemben Istennel.

„Egek, harmatozzatok a magasból, hulljon igazság a fellegekből! Táruljon fel a föld, és teremjen szabadságot, sarjadjon igazság is vele! Én, az ÚR teremtettem mindezt.”(Ez33,17)

 

A borítókép forrása: YouTube.

Új hozzászólás