„Más naprendszerben vagyunk…”

Pók Katalin írta 2022. 12. 22., cs - 19:31 időpontban

Az évértékelő, az év végi kormányinfó mindig fontos esemény, különösen most ebben a válságos helyzetben. Nem véletlenül nevezte a miniszterelnök a 2022-es évértékelőjében a jelenlegi évet a legnehezebbnek a rendszerváltás óta. Míg a baloldali propaganda igyekszik mindent a kormány hibájaként feltüntetni, minden intézkedést kiforgatni, mindent rossz színben feltüntetni, addig a kormány és médiája a másik oldalt mutatja meg, a valódi célokat, szándékokat, eredményeket és filozófiát, a komplex okokat. Erre mondta a miniszterelnök, hogy „más naprendszerben vagyunk”.

Míg a baloldali sajtómunkások és egész médiájuk azt a hamis dolgot mantrázza, még a kormányinfón is, hogy a kormány elvette, elvonta (mindent), a rezsicsökkentést megszüntette, ami persze nem igaz, az ársapkát eltörölte. Arról nem beszélnek, hogy csak a benzinét, a magyar mentalitás miatt. Cukrot is azért nem lehet kapni, lisztet, tejet korlátozottan, mert az emberek spájzolnak. A kereskedők szerint, már 1,5 szeresét adták el, ezekből a tavalyinak. Nem az elvonás a kormány filozófiája- volt a miniszterelnök válasza - hanem épp az ellenkezője, a lakossági kedvezmények adása, a családi személyi jövedelemadó, a 25 év alattiak (most már 30) adókedvezménye, 13. havi fizetés –sorolta Orbán Viktor. Igen, más naprendszerben vagyunk.

A legcsúnyább ferdítést a „testnevelés, hitoktatás” kérdésében követte el az ATV baloldali propaganda csatorna és beszélgető partnerei, akik csak felszínesen tájékozódtak arról, mit mondott a miniszterelnök a sajtóinfón. Bizonyára csak a 444, HVG, 24.hu felkapott szavaiból, és ferdítéseiből tájékozódtak. Azt mondták ugyanis, hogy Orbán Viktornak annyi hozzászólása volt az oktatás helyzetéről, hogy a testnevelés és hitoktatás színvonalán kell javítani. Ilyet a miniszterelnök egyáltalán nem mondott. Az történt ugyanis, hogy egy baloldali médiamunkás a tanártüntetésekre terelte a szót és mindenáron azt akarta tudni, Orbán Viktor mit szól az oktatás helyzetéhez. A miniszterelnök többször elmondta, hogy ez az oktatási szakemberek dolga, hogy javítsák azt, hiszen egész listájuk van róla. Ő ezt odabízza a szakemberekre. De mégis, de mégis- erőltette a kérdező újságíró mit szól ő. Erre a sokadik erőszakos felszólításra mondta, hogy ő már korábban a törvények révén kinyilvánította a prioritásait. Ez a mindennapos testnevelés bevezetése és a hitoktatás megszilárdítása az iskolákban, mert a legfontosabb a gyerekek testi, lelki egészsége. Minden józanul gondolkodó ember egyetérthet ezzel, mert mi is lehetne ennél fontosabb, de nem úgy a baloldal, amelyik erre felhördült. Igen, más naprendszerben vagyunk.

Mi azonban ehhez csak egy dolgot tennénk hozzá. Valóban fontos prioritás a testnevelés és hitoktatás, de éppilyen fontos lenne a nemzeti, hazafias nevelés is, amit a jobboldali érzelmű pedagógusok évek óta mondanak. Ez elhanyagolt terület. Aztán a többi kérdést, a túlterhelést, a túl sok adminisztratív terhet, a differenciálás módszerének jobb beépítését az oktatásba tényleg oldják meg az oktatási szakemberek. Ez valóban nem a miniszterelnökre tartozik, csupán a szellemi irányvonal megadása.

Itt minden rossz, aminek csakis az Orbán kormány az oka, nem a háború, nem a szankciók, nem az aszály, nem az általános energiaválság, a klímaválság –mantrázzák mindennap a baloldali csatornákon, amit pénzért tesz a dollárbaloldal. Néha kerülnek jogos kritikák is, amire szükség van. Ilyen, hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor háború, gazdasági válság söpör végig a világon, túl magasra szökött az infláció, válságkezelő programot lehetett volna ismertetni. Nehéz helyzetben vagyunk, hogyan oldjuk meg, milyen lépéseket teszünk leküzdése érdekében.

Egyébként most jött ki a KSH legújabb kutatási eredménye mely a 2021-es év megélhetési, jólétérzési helyzetéről szól. Ezt sem használta fel a miniszterelnök a baloldali mantrák semlegesítésére, hogy itt mióta Orbán kormány van, minden rossz. A felmérés ugyanis, egyértelműen kimutatja, hogy emelkedett az életszínvonal, jelentősen csökkent a szegénység (a baloldali szegénység mantra ellenében), és nőtt az emberek jólét érzése, különösen a nagyvárosokban, megyeszékhelyeken. Ha baloldali csatornákat nézünk, csak a szegénység, csak a rossz érzés csöpög. Igen, más naprendszerben vagyunk. És hű nézői és olvasói el is hiszik, nem veszik észre a befolyásolást, a folyamatos hergelést. Ráadásul a külföldi befolyásolás, és érdekek dollármilliókkal vannak megtámogatva Amerikából és Brüsszelből.

A liberál humanista Brüsszel és Amerika nyomást gyakorol a pénzcsapok elzárásával, még mindig nem biztos az EU-s forrás a gyermekvédelmi törvény miatt. A baloldal mindezt lelkesen támogatja, sőt a Nyugat tőlük értesül a homofóbnak hazudott törvényről, mintha sérülnének a nemi kisebbségek érdekei. A gyermekek védelmét a homoszexuális és gender propagandától így fordítják le, és azt mondják, Orbán Viktor miatt nem kapjuk meg a pénzt. A jobboldali kormány azonban csak gyerekeinket védi és a keresztény értékeket. Ez a két olvasat van, mert más naprendszerben vagyunk.

A liberális világ a baloldallal együtt, a humanizmusra való hivatkozással erkölcsi törvényeket vesz semmibe. Ez a másik naprendszer. És Magyarország ezzel vívja harcát!

„Akkor ezt mondtam: Többet ér a bölcsesség a hatalomnál, de a szegények bölcsességét mégis megvetik, és nem hallgatnak beszédükre. (Préd9, 16.)

 

A borítókép illusztráció. A képen Orbán Viktor/Forrása: Blikk.

Új hozzászólás