„Hamisgulyás után az igazi évértékelő”

Pók Katalin írta 2023. 02. 19., v - 08:23 időpontban

Orbán Viktor a momentumos és a hamis prófétás gyurcsányi évértékelő után, megtartotta sajátját. Ezért hangzott el beszéde előtt a bevezetőben, hogy a „hamisgulyás után az igazi évértékelő” következik. És valóban igazi volt, ahogy vártuk, nemzet, haza, család és keresztény értékek tükröződtek benne, és nem uszítás, ahogy az ellenzéki beszédekben, főleg Gyurcsányéban. A szlogen, a „béke és biztonság” volt, és e témában valóban nem csalódhattunk.

Először az európai változásokról beszélt, amit mindannyian érzünk: „anyám, nem ilyen lovat akartam”. „Nyomás alá helyezik a magyar életet”- ahogy a miniszterelnök mondta. Arról beszélt, hogy megalkotta a Fidesz a „nemzeti, keresztény Alkotmányt”. Ezt már nem is említette, de mindannyian tudjuk, hogy mennyi támadás érte ezért hazánkat, az itthoni ellenzék és a brüsszeli baloldal részéről, ami kihat a mai napig életünkre. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy nem kapunk pénzt. Nem tetszik, hogy védjük a családot, a gyerekeket, Isten törvényét, aki nőt és férfit teremtett, nem pedig 40 nemet. Harcolunk a gender őrület ellen, ami Nyugatot hatalmába kerítette. Mindezek ellen küzd, a nemzeti, keresztény Alkotmányunk, amit a miniszterelnök említett. Így ebből a beszédből is kiderült, hogy „Isten, haza, család” a kormány legfontosabb értéke.

Arra is választ adott, miért győzött a kormány harmadjára is 2/3-al. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen a győzelem, csak szeretni kell a hazát. „Szereted a hazádat? A győzelemhez szív kell” - hangsúlyozta a miniszterelnök. Nagy csalódás volt, hogy a Covid elleni harcban is kitűnt az ellenzék hazafiatlan magatartása, nem a magyar életeket védte, hanem hogy szerezhetne politikai hasznot a halottak magas számából- nyílván erre gondolt a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is fontos a nemzetegyesítés, hiszen „egy vérből valók vagyunk”. Erről is csak utalásszerűen beszélt, de értjük. A Fidesz volt az, aki megadta a kettős állampolgárságot a határon túli magyarságnak. Ők azok, akik, azóta is segítik a tőlünk elszakadt magyarokat, anyagilag is, hogy nyelvüket és magyarságukat megőrizhessék. Jól emlékszünk arra, Gyurcsány hogyan kampányolt a kettős állampolgárság ellen, és azóta is, hogy támadja a kormány sokrétű segítségét a kinti magyaroknak és egyházaknak. Magukból indulnak ki, ők nyilván mindent politikai haszonért tesznek, fel sem érik ésszel, hogy őszinte nemzeti érzés is van a világon, és a jobboldali embereknek ez a nemes érzés a sajátjuk.

Orbán Viktor beszélt, a családsegítő döntésekről, ami nagyon fontos a kormánynak. Észrevehettük már, hogy a keresztény és nemzeti értékek mellett, harmadikként a család segítése a prioritás. Anyagilag is támogatja sokféleképpen a családot, és ismerjük, hogy megalkotta a kormány a Gyermekvédelmi törvényt is. Ennek most éppen nagy aktualitása van, és mind megdőlt az az ellenzéki, baloldali érv, hogy erre semmi szükség. Hogy tudtak gúnyolódni azon, hogy mutassunk egy óvodát, iskolát, ahol a gendert és a homoszexuális életet népszerűsítik. Akkor azt mondtuk, nem is akarjuk, hogy elérje hazánkat is ez a nyugati szörnyűség, ez támadás a gyerekek ellen. Most meg éppen kiderült, hogy 15 éves fiút rontott meg egy pedagógus. De előtte már az alsóban kisgyerekeket oktatott, a homoszexuális szokásokra. Eddig hiába szóltak a szülők, nem rúgták ki, mert a Soros féle NGO – kal fenyegetőzött a pedagógiai asszisztens, akik védik őt. Orbán Viktor a pedofil ügy kapcsán kijelentette: Erre nincs bocsánat. A gyerek szent és sérthetetlen. Nekünk meg kell védeni őket. Nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ, Brüsszel sem érdekel bennünket. Ez Magyarország, a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszernek itt kell lennie. Hagyják békén a gyerekeinket!

Az évértékelő hangsúlyos témái egyébként a háború és az infláció volt, és ennek kezelése. Jellemzően, a békepárti attitűdöt erkölcsi kérdésnek tartja Orbán Viktor. Megerősítette, hogy a jobboldali kormány a béke pártján van, amiben egyedül maradtunk. A nyugati országok és Amerika a háború pártján állnak. A kormány álláspontja az azonnali tűzszünet és béketárgyalások. Legfontosabb az életek mentése. Európa meg a háborúba sodródás felé tart. A békepárti szövetségeseinket elvesztettük. Erkölcsileg rendben lévő kimaradni. Csak Magyarország és a Vatikán áll a béke mellett. Jó társaság, de a többieket elvesztettük – fejtette ki a miniszterelnök. Mi humanitárius segélyeket adunk. Azt mondhatjuk, ez egy igazi keresztény álláspont.

Beszélt még az inflációról, amit le kell győzni, egyszámjegyűvé tenni. Ennek megoldásaként a kormány beavatkozik a gazdaságba, árstoppal védekezik, segít, ahol tud, most még a kedvezményes bérletekkel is. Persze a hazudozós ellenzék, hamis médiájában Orbán Viktor az infláció oka. Nem számít, hogy az egész világ ettől szenved, mert háború van, és ráadásul szankciók vannak, ami gerjeszti az inflációt. A baloldali buborékban el is hiszik a hazugságokat, megfeledkezve arról, hogy háborúban mindig recesszió volt, mióta világ a világ.

Magyarország jó irányban halad, mert nemzeti, keresztény érdekeket véd. Ezt tükrözte az egész beszéd. A politikai és erkölcsi hulla, Jakab Péter azt írta „Egy bolond értékelte az évet”. Misztikus leírásokból tudjuk, hogy Jézust is bolondnak mondták a gyűlölködő farizeusok és a sátánian sötét csőcselék.

 

A borítókép forrása: miniszterelnokseg.hu.

Új hozzászólás