A volt MSZP-képviselő cigicsempészésre adta fejét...

Wertheim László írta 2020. 12. 11., p - 17:10 időpontban

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – írta az ukrán Jevropejszka Pravda cikke alapján a Telex. Az ukrán lap szerint az érintett egy negyvenkét éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006–2010, illetve 2014–2018 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője. Az MSZP csütörtök esti közleménye szerint Legény az eset után lemondott minden párttisztségéről és kilépett a pártból, amely a diplomata-útlevelének azonnali visszavonását kezdeményezte.

Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke, és Legény az elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

A Beregsurány-Asztély határátkelő ukrán oldalán fennakadt csempészáruról az ukrán vámhatóság videót is közölt. A határőröknek már az szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. Amikor felkérték, hogy nyissa ki az autót, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották a csomagtartót. A csempészáru pontos mennyiségét egyelőre nem állapították meg, a jegyzőkönyv felvétele csütörtök este még folyamatban volt. Csütörtökön este az MSZP közleményt adott ki.

Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük– olvasható a párt közleményében.

 

PestiSrácok nyomán

Online Videó
The name of the author/owner
Державна прикордонна служба України

Új hozzászólás

Forrás neve
PestiSrácok