Két szégyen

Pók Katalin írta 2022. 04. 27., sze - 07:01 időpontban

A katolikusok nagyon szégyellik magukat két női személy miatt, akik belülről bomlasztják az egyházat. Az egyik Perintfalvi Rita a katolikus liberális teológusnő, a másik Lukácsi Katalin katolikus hitoktató. Hogy milyen módon oktatja a hittant, nem tudjuk, ám eddigi viselkedése alapján sejthető, hogy ő is liberális módon. A liberális kereszténység már a XIX. század óta hódít, jellemzője, hogy a Bibliával és az egyházzal szemben foglal állást. Így tevékenységük romboló az igaz hit és az egyház számára, ahogy ennek a két katolikusnak a működése is. Ráadásul látványosan tolják a liberális, balos ellenzék szekerét. Abban különböznek, hogy míg Perintfalvi az egyházzal való drasztikus szakításra hív az ellenzék veresége után, addig Lukácsi az egyházba menekülne, szerzetessé avanzsálna. Éppen ő, aki eddigi viselkedésével botránykő minden keresztényi, elvonulós életforma számára.

Perintfalvi korábban abban lelte örömét, hogy a papi abúzusokról írjon kimerítő könyvet, amit a nyugati sajtó előszeretettel használ az egyház ellen. Mármint nem az ő könyvét, hanem a témát, főként Kanadában és Amerikában tették tönkre az egyházat egészen. Aztán a homoszexuális orgiában és kábítószer túladagolásban elhíresült, és halálát lelt Homonnay pátyolgatásában vált ismertté. Szívesen támogatja a Pride-ot, megtagadja a biblikus figyelmeztetés igazságát erre vonatkozóan. Aki a Római levélre hívja fel a figyelmét, mely a homoszexuális cselekményt egyértelműen elítéli, azt fundamentálisnak mondja, és kicsúfolja. Az ellenzék retorikája szerint elítéli a kormány gyermekvédelmi törvényét, ami az erőszakos LMBTQ és homoszexuális propaganda, a gyerekek megrontása ellen véd. Ezzel részt vesz a gyerekek megrontásában, a biblikus tanítás és egyháza ellenében. A választások után arra szólított fel mindenkit, hogy bojkottálja az egyházat, ne járjanak templomba, mert az egyház lojális volt a kormányhoz. Eközben arra hivatkozik, hogy a bőséges juttatások fejében, támogatja a kormány politikáját az egyház. Ez egyébként teljesen hamis, mert miután a szocialisták elvették az egyház vagyonát, a rendszerváltás után kötődött egy szerződés az egyház támogatásáról, ami érvényben van azóta is. Az egyház pedig nem a juttatások árát fizeti, hanem mélységesen egyetért a kormány kereszténységet védő politikájával, ami a lengyeleken kívül, egyedülálló Európában. Talán Gyurcsányt kellene támogatnia, aki a vatikáni szerződést is megakarja szüntetni?

Lukácsi Katalin, a vereség után szerzetesnek készül. Egyáltalán hogy jut ilyen eszébe, hiszen botrányos viselkedése ennek ellenkezőjére teszi hivatottá. Márki-Zay Pétert támogatta az MMM politikusaként, most állást keres, mielőtt szerzetes lenne. Az említett politikust, messiási magasságokba emelte az ellenzéki kampány során, és nem jutott eszébe, hogy Márki-Zay milyen ellentmondásban van hitét tekintve. Ő ugyanis, katolikusként elítéli az abortuszt és homoszexualitást, ám államfőként engedélyezné házasságukat, és örökbe fogadásukat. Mindebben Lukácsi, mint „hittanfelelős”, támogatta. Ez a liberális szárnya a kereszténységnek, ami mételyezi a nyugati egyházat és társadalmat. Avilai Szent Teréz, Edit Stein, Salkaházi Sára nevét említi, mint akik szerzetesi életet éltek és megújították az egyházat belülről. Valószínű, így akarja ő is megújítani belülről, hogy nálunk is ismerjék el az egyházak az azonos neműek házasságát, mint nyugaton. A szerzetesség azonban valószínű, hogy csak vágyálom, menekülési útvonal, bizonyára az említett szerzetesek hírneve vonzza.

Azt mondja magáról, hogy ő sok tehetséget kapott, ami nem az elvonult életmódra hívja, így még nem tudja, melyik szerzetesrend lenne megfelelő.

Valóban ehhez az életmódhoz semmi köze, gondoljunk csak meztelenkedésére, a Holokauszt kapcsán hivalkodóan a facebook-on. Vagy amikor bevonult a katolikus templomba az LMBTQ propaganda könyvvel a kezében, azzal fényképeztetve magát. Sőt a Pride-on is feltűnt már, a szerzetesnek készülő politikus. Komoly sportteljesítménnyel dicsekszik, gyalogol és fut, ami a test és nem a lélek építéséről szól.

Most munka nélkül maradt a nagy vereség után, munkát kertes, mielőtt döntene a szerzetesi hivatás mellett. Reméljük, megtalálja a neki megfelelő munkát, és eszébe sem jut többé az elvonuló, keresztény életvitel, és nem rombolja tovább az egyházat és a katolikusok jó hírét.

Harmadikként beszélnünk kell Hodász atyáról, a katolikus papról is. Nem, nem szégyenként, hiszen ő ragyogó videókat készített, melyek sok fiatalnak segítettek eligazodni a biblikus és katolikus hit dolgaiban. A sajnálatos az, hogy ezt abbahagyja elmondása szerint a jobboldali média támadásai miatt. Sajnos az igaz, hogy túlságosan belekeveredett a baloldali politikába. A baloldalon népszerű, és ez annak tudható be, hogy bizonyára balos propagandából tájékozódik, és ennek következtében, velük megegyező nézeteket kezdett hangoztatni. Míg korábban az azonos neműek házasságáról a Bibliával és egyházzal azonos állásponton volt, utóbb egyre megengedőbb lett. Aztán ott van a gyermekvédelmi törvény, amit nem vett komolyan ellenzéki álláspontot kezdett hangsúlyozni, hogy ez nem is olyan fontos téma, nem tud a meleg lobbi működéséről, inkább a fiatalok mentális állapotával kellene foglalkozni. A probléma az, hogy bizonyára nem tájékozódott az LMBTQ és meleg propaganda egyre erőszakosabb jelenlétéről, nem balliberális orgánumokból. Kívánjuk, hogy hallgasson jobboldali médiumokat is, vagy csak nézzen szét az interneten, akkor bizonyára meglátja, hogy komoly veszélyről van szó, és folytassa építő videóit.

Hozzászólások

Gonda Péter Pál

2022. 04. 27., sze - 08:10

Ne tévedjünk meg.
Ez a két némber NEM katolikus.
Még csak nem is istenhívő.
Ezek egyszerűen gazdaság és virtuális celebkorunk díszpéldányai.
Csak szégyellhetik magukat.

Új hozzászólás