Meggyógyult a demokrácia!

Gergely Gábor írta 2022. 12. 13., k - 18:13 időpontban

A napokban kiderült, hogy az Európai Parlamentnek nem nagyon van erkölcsi alapja korrupció terén ítélkezni a tagországok felett, hiszen nekik is van mit söprögeti. Persze az EU rajongók most azt mondják, hogy lám, ott van következménye a korrupciónak, de a valóságban nagyjából annyiról van szó, hogy kellett pár stróman, akiket most beáldoznak. Egy klub, egy ideológia, egy módszertan.

Néhány hónapja megírtam, hogy hamarosan meggyógyul a magyar jogállamiság, mert hát a vitában ez érdekli a legkevésbé az EU-t. A jogállamiságot meg a demokráciát csodafegyverként használják, zsarolási célokra, mert tudják, hogy Orbán megakasztaná a gépezetet. Minden más csak humbug.

Érdekes, hogy a magyar, magát függetlennek nevező média, amely ritkán hagyja ki, hogy ne jajogjon a demokrácia állapota miatt, néha azért elszólja magát.

A 444 ma megjelent Alku Brüsszelben című cikkében azt taglalják, hogy tegnap az EU-hoz delegált nagykövetek megegyeztek 4 ügyben, többek közt arról is, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alapból neki járó pénzt, és a korábban befagyasztásra ítélt kohéziós alap egy jelentős részét is szintén megkapja.

Idézet 444:

„A tervért és a fagyasztás mérsékléséért a magyar kormánynak is kellett teljesítenie.”

Ezt követően a globális minimumadó és az Ukrajnának szánt támogatás elfogadásáról beszélnek.

Az Index még tegnap írt hasonlót:

„Felszállt a füst Brüsszelben, régóta húzódó ügy végére került pont. Az Európai Unió soros elnökségét ellátó cseh kormány ugyanis bejelentette, hogy a Magyarország által blokkolt kérdésekre megoldást találtak, cserébe jóváhagyták a ránk vonatkozó megállapodásokat – közölte a cseh elnökség Twitter-oldalára hivatkozva az Eurologus.”

Ezzel gyakorlatilag elismerték, hogy ha Orbánék nem vétózzák meg az Ukrán támogatást és a minimumadót, akkor már nincs is gond a jogállamisággal. Szarnak ők nagy ívben a demokráciára meg a korrupcióra, ha van, ha nincs. Korruptabbak mint azt másokról állítják, hazudnak, befolyásolnak, lázítanak.

Megszólalt reggel a mi Ferink is, és hát természetesen óriási csúsztatásokkal, ugyanis nagyon úgy fest, hogy Orbánnak megint sikerült mentességet kapnia az őrültségek alól.

- Megszavaztuk a globális minimumadót, de nálunk figyelembe vehető más adó is, mint pl. az iparűzési adó, így aztán hiába a 15 százalékos globális minimumadó, nálunk nem kerül megemelésre a 9 százalékos társasági adó. Ezzel továbbra is nagyon kedvező feltételeket tudunk biztosítani a befektetőknek.

- Megszavaztuk az Ukrajnának szánt támogatást, de mindezt nem egy közösen felvett hitelből finanszírozzuk..

- Magyarország hozzáférhet az újjáépítési alapban lévő pénzekhez, ami 2400 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást és még ennél is több kedvezményes hitelt tartalmaz.

- 400 milliárd forinttal csökkentették a kohéziós támogatás befagyasztani tervezett részét. Ez azt jelenti, hogy a három legnagyobb operatív programra szánt pénz 45 százaléka szintén megvan, és ez legalább 2024 végéig elegendő a kormány terveinek megvalósításához, addigra pedig szinte biztosan megegyeznek a maradékról is (amint az EU szeretne valami újabb őrültséget megszavaztatni).

Új hozzászólás