Aki korpa közé keveredik…

Pók Katalin írta 2023. 09. 15., p - 18:41 időpontban

Vajon ki keveredett korpa közé, Erdő Péter bíboros, aki részt vett Kötcsén a konzervatív, jobboldali találkozón, vagy Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök a ballibek ikonja? Erdő Pétert sok bírálat érte részvétele miatt, holott konzervatív, azaz az örök erkölcsi normákat tartalmazó ideológia felvállalói között volt, bűne, hogy ez most a kormányzó párt. A kormány bűne, hogy templomokat újít fel, az egyházé, hogy ezért hálás. A Fidesz-KDNP még nemzetközi retorziókat is vállal ideológiája miatt, az egyházi értékekkel szinkronban van. Mi is ez az ideológia? „Szokás manapság „konzervatív” értékrendről beszélni, amely alatt a hagyományos (évezredes? örök?) erkölcsi törvényeket értik a rejtett szuggesztió, hogy van más értékrend is. Ez azonban hamisítás, nincs két alapvető értékrend, csupán az ismert ősi „eredendő” törvények szükségletek többé-kevésbé figyelmen kívül hagyása lehetséges. Az „új értékrendek” így negatív értelemben határozzák meg magukat az eredetihez viszonyítva, mint pl. megszabadulás, liberalizálódás a főként erkölcsi, esztétikai kötelmek alól" - írta Botond Gyula 2007-ben, a Média-mágia könyvében.

Beer Miklós azonban nem az örök értékeket nyíltan vállalók közé, hanem a baloldaliakhoz sodródott, tőle baloldali újságok kérnek interjút, mint most a Népszava. Ebből aztán kiviláglik az ő ideológiája, elköteleződése a liberális, baloldaliság felé. Beszédében folyton erősíti azokat a paneleket, amiket a baloldal évek óta fúj. Igazolódni látszanak a baloldal elvárásai, szuggesztiói, az egyre fogyó keresztény egyházról, mert, ahogy Beer Miklós mondja, nem tartják hitelesnek a katolikus egyházat. Igen, a baloldal mindig azon dolgozik, hogy minél nagyobb feneket kerítsen egy –egy abúzusnak, amivel jó nagyot lehet ütni a katolikus egyházon. Holott minden területen ahol gyerekekkel foglalkoznak, iskolában, sportban, nagyobb számmal fordul elő, de a média az egyházat hangsúlyozza.

Ugyancsak azt a panelt, de egyben hazugságot erősítette a volt megyéspüspök, hogy itt állandóan minden csatornán folyik a Fidesz propaganda, tv-ben, Kossuth rádióban, és csak ezt jut el az emberekhez, és ezt szajkózzák. Ez jelenik meg a külföldi újságokban is, hogy a Fidesz rátelepedett a médiára és nem ad teret az ellenzéki hangoknak. Hiába más az igazság, ezt hangoztatják, ennek tulajdonítják a 2/3-os győzelmet. Nincs, aki elmagyarázza nekik, hogy 40 évig csak baloldali, kommunista pártpropaganda volt, ami nem szűnt meg a rendszerváltással, mert baloldali kézben maradt a média. A jobboldali kormány csak verejtékes munkával tudta mára kiegyenlíteni a jobbos és balos hangot, de az elektronikus médiában talán még mindig hangosabb a baloldal. Mindenki bőségesen hozzáfér minden oldalról érkező információhoz. De kell mazochizmus ahhoz, hogy valaki, aki a konzervatív értékek és azokat felvállaló kormány mellett elkötelezett, a baloldali ferdítéseket, és hergelő tartalmakat olvassa. Itt minden, de minden nagyon rossz, ezt visszhangozzák és hergelik a jónépet.

Beer Miklós szerint, az egyházon belül is megosztottság van, ki Fideszes, ki nem. „Vallásos oldalról nem lehet egyetlen politikai irányzat mellé sem odaállni” - szerinte. Kérdésünk az lenne, hogy akkor sem, ha éppen keresztény, morális szempontú ügyeket véd az a kormány, akár az egész liberális világ ellenében? Ráadásul még szankciók, retorziók, ellenséges torzító média áll vele szemben, mert védi a gyerekek érdekeit, az erőszakos gender propaganda ellen, ha védi a házasság szentségét? Akkor sem lehet mellé állni, egy ilyen kormánynak egyházi részről? Azt vélelmezzük, hogy ez téves megítélés, inkább vegyen részt Erdő Péter egy ilyen szellemi közegben, minthogy Beer Miklós szegődjön a progresszív liberálisok sarkába, és adja szájukba a szót, amit hallani szeretnének.

A Népszava riportere szerint, a kormány „a homofóbiát emelte állami szintre” és cinkosan hallgat az egyház. Kétszer ismételte meg az „állami szintre emelt homofóbiát” és Beer Miklós nem tiltakozott. Sőt mint beszédéből kiderült ezzel egyet is értett. Ferenc pápára hivatkozott, aki utat mutat nekünk, hogy a kirekesztés falait lebontsuk. Ki vagyok én, hogy ítélkezzek? Igen, Istené az ítélet, de a pap ad feloldozást, a megvallott bűn miatt. A Szentírás szerint bűn a homoszexuális kapcsolat, és szeretjük az embert, de a bűnt elvetjük. Ferenc pápa sem mond mást, bármennyire szeretnék a liberálisok kihallani az életmód helyeslését. A cinkos hallgatás, pedig bizonyára egyetértés a morálisan helyes törvénnyel. Az egyháznak nemcsak az a bűne, hogy elfogadja a felújított templomokat, hanem a vélt herdálás elfogadása, mert a pénz nem mindig a szegényeknek megy. Ez is szemlélet kérése azonban, mert a baloldal hallgat arról, hogy mennyi munkahely született, hogy a közmunka sokáig jó megoldásnak bizonyult, hogy mennyi kevés jövedelmű fiatal számára családsegítő és roma felzárkóztató program létesült, és még a Hungary Helps program is sikeresen működik. A baloldali buborékban élők mindezt legfeljebb csak kiforgatva hallják, minden milyen rossz.

„Megértéssel kell feléjük fordulni” - mondja ezt B.M. a kirekesztőnek tartott kormányzati törvénykezés ellen. És hol van itt a kirekesztés? Ez csupán a baloldal narratívája, ami hazug. Az azonos neműeknek azonos jogaik vannak, élhetnek élettársi közösségben, senki nem bántja őket, nem úgy, ahogy más többnyire muszlim országokban, ahol halál vár a homoszexuálisokra. Éppen csak a házasság szentségét védi a kormány és a gyerekeket, ettől a nevelési közegtől, és az erőszakosan nyomuló homoszexuális propagandától. Egy katolikus paptól, dicséretet érdemelne ezért a kormány, ahogy Erdő Péter jelenlétével megtisztelte tanácskozásukat. Ezt várnánk Beer Miklóstól is ám ő egész furcsán nyilatkozott a riporter kérdésére ebben a témában.

A riporter ugyanis feltette azt a kérdést, hogy mit szól a melegházassághoz. A volt megyéspüspök azt válaszolta, hogy „eltudnám fogadni, mint az abortuszt, polgári törvényként”. És egyháziként? „Egyházi szinten, nem”- hangzott a válasz. Mi ez kettős erkölcs? Ez maga a meghasonlás. Az a tapasztalat, ha valaki balra húz, annak morális következményei vannak, ott a hittel is problémák vannak. Hodász is balra húzott, és mi lett a vége?

Ki keveredett itt a korpa közé, könnyen el lehet dönteni.

 

 

A borítókép illusztráció,  forrása: OSV News photo/Sarah Meyssonnier, Reuters.

Hozzászólások

„Vallásos oldalról nem lehet egyetlen politikai irányzat mellé sem odaállni” - szerinte. Kérdésünk az lenne, hogy akkor sem, ha éppen keresztény, morális szempontú ügyeket véd az a kormány, akár az egész liberális világ ellenében? VÁLASZON... NEM! Attól még, hogy valaki védi a keresztény értékeket semmit sem jelent. Jézus se pacsizott le a farizeusokkal csak azért mert a keresztény értékeket védte. Jól tudta, hogy ez a tespedtség és kényelem amit "őrizgetnek" csak a bűn melegágya, inkább vámosokkal és prostituáltak közé ment, a bűnösökhöz. Ugyanez van ma is, attól még, hogy a drága kormány ennyire bőkezű, csak a vallást erősíti, a hitet nem. Jézus sokkal nagyobb boldogságot talált a katakombák keresztényei között, mint a zsinagóga képmutatónál.

Új hozzászólás