Orosz csapatok gyülekeznek az ukrán határ közelében

Kovácsi Sándor írta 2021. 11. 02., k - 12:27 időpontban

Újabb katonai csapatokat koncentrált Oroszország az ukrán határ közelébe, amelyek aggodalmat keltenek az Egyesült Államok és Európa tisztviselői körében – írja a Washington Post. Mint kiderült, a csapatok nem hadgyakorlat céljából közelítik meg az ukrán határt.

Műholdas felvételekre hivatkozva azt írják, hogy a csapatmozgás már hetek óta megfigyelhető. A Kárpáti Igaz Szó szerint Moszkva és a NATO között nagyon feszült a viszony, Oroszország pedig így akarja kifejezni nemtetszését amiatt, hogy Kijev és a katonai-politikai szövetség kapcsolata erősödik.

Az elmúlt napokban olyan videók jelentek meg a közösségi médiában, amelyeken orosz katonai vonatok és konvojok nagy mennyiségű katonai erőket, köztük tankokat és rakétákat szállítanak Oroszország déli és nyugati részére.

"A lényeg, hogy ez nem gyakorlat. Úgy tűnik, ez nem hadgyakorlat. Valami történik" – mondta Michael Kofman, a virginiai székhelyű CNA nonprofit elemzőcsoport Oroszország-tanulmányi programjának igazgatója.

Az elemző szerint a nyilvánosan elérhető műholdfelvételek azt mutatják, hogy a szibériai Novoszibirszk városában állomásozó 41. orosz egyesített fegyveres hadsereg erői a gyakorlatok után nem tértek vissza Szibériába, hanem más orosz erőkkel együtt az ukrán határhoz mentek.

Utoljára hasonló megmozdulás március végén volt Oroszország részéről. Április végére összesen 120 ezerre nőtt az ott állomásozó orosz katonák száma. Nemcsak a kelet-ukrajnai régió közelében, hanem a Krím félszigeten is több egységet számláltak. Az orosz védelmi miniszter végül április végén utasította a katonákat, hogy térjenek vissza állandó állomáshelyükre.

 

 

Index nyomán;

A borítókép forrása: Kyiv Post.

Hozzászólások

Névtelen

2021. 11. 03., sze - 15:55

Mi a faxot ugatnak bele ebbe is az amik, Oroszországot belül oda rendezgetik a katonákat ahova akarják, meg jegyzem az USA hadserege a világon mindenhol ott van, azért nem aggódnak a fehérházban?

Koroknai Jozsef

2021. 11. 04., cs - 21:26

Megszegtek minden féle egyezményt amit a Szovjetunióval kötött amerika és a nato ! A NATO terjeszkedéséröl az ilyen olyan fegyverek kivonásáról,mennyiségi meghatározásarol, amiknek mind a mai napig érvényben kell lenniük, mégis egyoldaluan megszegik az amik és a nato !pl.Az Orosz föderáció területén belül a nato forradalmat robantot ki a majdani téren ukrajnaban,nato mesterlövész provokátorok közreműködésével.Ha Putyin elnök forró fejübb lenne, már talán vége is lenne a világunkban,mert hogy abból világháború let volna .De egy idióta nyugati katonai hatalom sem gondolhatja hogy az Oroszokkal a végtelenségig aljaskodhatnak,szankciozhatnak,szemetkedjetnek büntetlenül !!!! És az sem utolsó szempont hogy ez a rühes eus vezetés sokat köszönhet az Oroszoknak, mégis a köcsög idióta amcsik farkát nyalogatja, a saját biztonságát , már nem kockáztatva,hanem feladva !!!! Nem normálisak ! De az országaik népességének jelentős hányada,nem idióta libernyak és ha egyszer magára talál és szembe száll ezen idióta vezéreivel,akkor ezzeknek a tetveknek végük lessz és úgy legyen Ámen !!!

Új hozzászólás