13 éve kérhetnek magyar állampolgárságot a külhoni magyarok

Kovácsi Sándor írta 2021. 01. 19., k - 18:52 időpontban

Sok éve már annak, hogy a magyar országgyűlés által megszavazott törvény alapján elindult az ügyintézés az ún. egyszerűsített honosítási eljárásokban, magyarán ekkortól kérvényezhetik a külhoni magyarok is a magyar állampolgárságot.

Az egyszerűsített honosítást lehetővé tevő jogszabályt a magyar országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el, augusztus 20-án lépett életbe, az előkészületeket követően pedig az ügyintézést Magyarország külképviseletein is 2011 első munkanapján, január 3-ától lehetett elindítani. Az elsők között jelentkezettek között a székelyföldi megyék elöljárói és Sepsiszentgyörgy polgármestere is ott volt.

Az ügyintézés beindulásának napján a Székelyhon.ro portál számára készült videótudósítás egy újravágott változatát lehet lentebb megtekinteni, benne olyan, a pillanat ünnepélyességén túl annak meghittségét is ábrázoló felvételekkel, amelyek az eredeti tudósításban nem is szerepeltek.

 

Forrás: liget.ro

Borítókép forrása: MTI archív, illusztráció!

Online Videó
The name of the author/owner
Liget

Hozzászólások

Radis Ernő

2021. 01. 20., sze - 15:09

Édes appám magyar katona volt 1évig fronton és Fogságban Orszban Dombaszban 5évet szenvedet megkapta kartpótlásat mint kötvenyben és tudatlan falusi ebernek elkelet adni tősdén azalis kivertek bisztositékot mire elatuk azalis megloptak végén meg 20 000 Kč kornát kaptunk 3 félmilijóból mertis igyfizeteki minket atverésel tudatlan sagukat kihasználtak szertnem orvosolnak dolgokat kölcsonosen szűlők nem élnek 18éve hogy meghaltak mert felvideken Solvakijában elvagyunk taposva Orbának köszönhetűk meg eszt cselkete velűnk Matovičnek eladot minket herece huzásokat követek ell SÓS segicsenek mint fija nyámja hogy jogosan felvehesem magy Személyi igazolvan ellőre is köszöm Isten álgya meg Isten hűszertő anya orszagomat jólene ha válszolnának Radics Ernő házszám 144 Večelince (Méhi)posta szám iranyitó 908. 50 Večelince varom a válsz akifelveszik nyugdijamat is elveszik örökre földön futóleszek

Új hozzászólás

Forrás neve
Liget.ro